Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010
To σύστημα θέρμανσης από τον ήλιο έχει σχεδιαστεί για να «εκμετταλευόμαστε» πλήρως την ηλιακή ακτινοβολία ώστε να θερμαίνουμε το νερό της πισίνας.

και...γιατί να επιλέξετε την ηλιακή θέρμανση πισίνας...

Διαβάστε περισσότερα...

Α. Επιλέγουμε τη θερμοκρασία που θέλουμε να έχει το νερό και ρυθμίζουμε.
Β. Ο αυτόματος ανιχνευτής-θερμοστάτης  κατανοεί τις αλλαγές και στην ηλιοφάνεια και στη θερμοκρασία του νερού και κάνει χρήση των ηλιακών συλλεκτών όταν η ηλιακή ακτινοβολία υφίσταται ώστε να διατηρήσει τη θερμοκρασία.

Τα συστήματα συνήθως λειτουργούν  χωρίς τη χρήση επιπλέον ηλεκτρικής ενέργειας.

Γ. Οι ηλιακοί συλλέκτες, θερμαίνουν αμέσως το νερό της πισίνας.

  


Γιατί να θερμαίνετε μία πισίνα με Ηλιακή Θέρμανση;

Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός Ηλιακών  πάνελ σε μία θερμαινόμενη πισίνα

* Κολύμπι  μέχρι  και 10 μήνες το χρόνο.

* Δεν υπάρχει συσσώρευση  υγρασίας  που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρη φθορά  στη στέγη.

* Οι συλλέκτες  είναι εύκολοι στην τοποθέτησή τους και έχουν εώς και 10 χρόνια εγγύηση.

* Προσιτή λύση για τη θέρμανση της πισίνας.

* Προσθέτει αξία ως επένδυση στην πισίνα σας.

Θέρμανση πισίνας  με τον ήλιο

Γι’αυτούς που διαθέτουν πισίνα και επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων , η ηλιακή θέρμανση πισίνας είναι μία πολύ καλή λύση  Πρόκειται για επένδυση σχετικά χαμηλού κόστους που ωφελεί το περιβάλλον.

Η διαδικασία είναι απλή. Υπάρχουν αρκετοί  τρόποι που χρησιμοποιούν διαφορετική μέθοδο συλλογής. Η αντλία θα χρησιμοποιηθεί ώστε να διανείμει το ζεστό νερό στην πισίνα χωρίς την ανάγκη επιπλέον θέρμανσης του νερού.

Ετσι μπορείτε  να έχετε χαμηλό κόστος και όλα τα πλεονεκτήματα της ηλιακής θέρμανσηςΑλλά συστήματα  κάνουν χρήση των ηλιακών πάνελ για το νερό της πισίνας σας. Αυτά μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους όπως χρήση πάνελ στη στέγη. Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες στην επιλογή των κατάλληλων πάνελ.Επιλέξτε τον κατάλληλο συνεργάτη για να τοποθετήσετε τα ηλιακά πάνελ ώστε να έχετε την κατάλληλη απόδοση. Χρειάζεστε ένα σύστημα που να περιλαμβάνει μία μέθοδο συλλογής που κάνει ανακυκλοφορία του νερού που θα θερμαίνεται από τον ήλιο.

Το επόμενο πράγμα που θα συμπεριλαμβάνεται στον ηλιακό εναλλάκτη θέρμανσης είναι ένα φίλτρο που θα απομακρύνει τα κατάλοιπα από την πισίνα πριν επιστρέψουν στο συλλέκτη. Μία αντλία θα ανακυκλώνει το νερό από ένα φίλτρο και ο συλλέκτης θα το επιστρέφει στην πισίνα ζεστό.

 Επίσης χρειάζεται και βαλβίδα ελέγχου ροής που θα «συνεργάζεται» με τον ηλιακό συλλέκτη.Για να καθορίσετε ποιο σύστημα θα δουλέψει καλύτερα για σας, θα πρέπει να εκτιμήσετε τις ηλιακές πηγές που έχετε. Πόση ηλιακή ενέργεια μπορείτε να εξασφαλίσετε στο μέρος που ζείτε. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη κι αν δεν ζείτε σε πολύ ηλιόλουστη περιοχή, και θα πρέπει να λάβετε υπ’όψιν σας και τα σκιερά μέρη που τυχόν υπάρχουν γύρω από την πισίνα.

Αλλή μία σπουδαία παράμετρος που πρέπει να σκεφτείτε είναι το μέγεθος της πισίνας που θα πρέέπει  να συμβαδίζει με τη δυναμική των ηλιακών συστημάτων. Αφού τοποθετήσετε το σύστημα, πρέπει να δείτε αν πράγματι εξοικονομείτε τα χρήματα, ή αν πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 24 επισκέπτες και κανένα μέλος